Lopper i blodet

by Camilla

IMG_1636 IMG_1639  IMG_1642 IMG_1660

Om et par måneder starter loppemarkedsesongen igjen, hurra! Helst vil jeg sjekke ut alle avdelingene samtidig, men som regel løper jeg til rommet med klær og vesker først. Jeg har gått på loppis siden jeg var 12-13 år gammel, og husker godt mitt første kjøp, en mørkebrun dressjakke i tykk fløyel, fra 70-tallet. Dagen etter gikk jeg tilbake og fant en lysebrun cordfløyelsjakke. Begge ble mye brukt, selv om det ikke akkurat var så moderne å gå i loppisklær den gangen. Jeg husker også hvor glad jeg var da jeg fant en Levisbukse (riktignok var det «feil» modell, men hallo, det var jo Levis!), og en helt ubrukt, gul collegegenser på loppis året etter (dette var perioden der alle gikk med Fruit of the Loom-, Chicago Bulls- og Adidas-hettegensere). Loppegleden var kommet for å bli.

Når du først har gjort noen gode kjøp er det lett å bli hekta. Du vet aldri når og hvor, men de virkelige skattene vil dukke opp, bare du er tålmodig nok. Mine beste tips er å stå tidlig opp, ha cash i lommeboken, ta deg tid til å prøve hvis du er i tvil, og hente frem pokeransiktet når du skal betale. Og hvis noe skulle vise seg å være et dårlig kjøp, ikke fortvil- du har neppe betalt all verdens.

Jeg har mange loppisfavoritter i skapet, blant annet denne grønnblomstrete kjolen som jeg ga 20 kr for på et loppemarked i Hamar OL-Amfi for 10 år siden. Kjolen i gullbrokadestoff kjøpte jeg i høst på Brooklyn Flea Market i NY, mens den blå silkeblusen fra Cacharel, priset til 25 kr, fant jeg i en bruktbutikk i Hamar.

Mannen min er nok mest fornøyd med den blå PH-lampen jeg fant på et loppis ute på bygda. Lampen lå nedstøvet i en gammel eske, og ble min for 15 kr for. «Hva i all verden skal du med denne, da? Lampa er jo både gammel, stygg og sliten», kommenterte korpsmannen, han så skeptisk på innholdet i esken. Han skulle bare visst…

Bildet som henger under lampen heter Man with a Pipe og er signert Joan Miro. Mannen og jeg falt for dette bildet da vi så det på et museum i Madrid for noen år siden og vi ville gjerne kjøpe med en plakat hjem. Men ifølge museumsbutikken fantes det ikke noen plakat av dette bildet. Vi søkte lenge på nettet, men uten hell, og etter hvert ga vi opp jakten. En søndag i fjor dro vi tilfeldigvis på loppis på Hasle skole. Gjett hva som møtte oss i avdelingen med bilder og malerier? Jo, nettopp mannen med pipen. High five! 50 kr, ferdig innrammet. Kan det bli bedre?

Er du glad i å gå på loppemarked, og hva drømmer du helst om å finne?

Advertisements