Filmstjerne

by Camilla

Breakfast at Tiffany’s med Audrey Hepburn som Holly Golightly. Her i huset er det ingen tvil om hvem som har den største og viktigste rollen i filmen. Katten Orangey. Han gir virkelig alt, selv i scenen der han blir sveket av frk. Holly og kastet ut av den gule taxien i styrtregn, midt i NYs mørke, trange gater. Heldigvis skjønner Holly hva som er viktig i livet, hun angrer seg, og løper fortvilet og gråtende ut i regnet, på jakt etter den søkkvåte bestevennen. Dette er noen skjebnesvangre minutter hjemme hos oss; tårer i øynene, neglebiting. Men vent, hørte vi et lite mjau? Holly hørte visst også det, og puh, så er alt i orden. Happy ending. Gruppeklem. Kjærligheten seirer.

Den søte, rødstripete katten spilte i mange filmer på 50- og 60-tallet, og kan slå i bordet med intet mindre enn to Patsy Awards (Picture Animal Top Star of the Year), som er de firbente skuespillernes versjon av Oscar (ifølge Wikipedia).

Apropos Oscar, gleder meg til kjolebonanza i kveld/natt!

Advertisements