Loppiskupp

by Camilla

IMG_2067 IMG_2069 IMG_2046 IMG_2047 IMG_2053 IMG_2055 IMG_2090IMG_2081 IMG_2078 IMG_2077  IMG_2070IMG_2062 IMG_2056 IMG_2061 IMG_2096 IMG_2097

Fint å ha min egen blogg hvor jeg kan vise kupp fra loppis, skryte vilt og hemningsløst av alt jeg har funnet! Det har jeg nemlig tenkt å gjøre nå. 😉

Jeg går ofte på loppemarkeder. I blant kommer jeg tomhendt hjem, mens andre dager fyller jeg lett opp et par poser. Som i dag. Sto opp halv ni, plystret blid og fornøyd mens jeg ordnet meg, brukte som vanlig litt for lang tid på frokosten, kom skjevt ut da jeg mista bussen jeg måtte ta for å være utenfor skolen i god tid (jeg kommer alltid litt før åpningstid og blir kjempestressa hvis jeg er sent ute), men heldigvis var jeg på Bolteløkka skole bare noen minutter over 10. Da slapp jeg i det minste alle de spisse albuene i køen. I gymsalen var det nesten ingen folk, det var fint å kunne ta seg god tid, titte ordentlig på ting, istedenfor å bli dytta rundt. I «boutiquen» fant jeg de røde skinnpumpsene med slingback fra Nina Ricci, blant resten av klærne plukket jeg med meg en olaskjorte fra Ralph Lauren Polo, den grå strikkegenseren, samt den mørkeblå silkeblusen med sløyfe i halsen fra Adolfo New York.  Måtte så klart google Adolfo, viste seg å være en amerikansk designer som har jobbet som lærling både hos Chanel og Balenciaga før han åpnet sin egen butikk i New York. Nice!

Så dro jeg videre til loppemarkedet på Grünerløkka skole. Her var det heller ikke så mye folk, tydelig at det var mange markeder å velge mellom i Oslo/Akershus i dag. I klesavdelingen dro jeg med meg en kremhvit ullgenser til mannen min, et par 90-tallssolbriller fra Ray Ban (også til Audun), et par 50-tallssolbriller til meg, et ankellangt chiffonskjørt med mange lag stoff fra H&M Trend (husker jeg ønsket meg det veldig da det var i butikk for et par år siden), en gammel bohokjole med gulltrykk – litt Isabel Marant-ish i stoffet (skal sys om), og et par bomullsskjerf fra Ilaira Nistri, fortsatt med lappen på. Tror loppemarkedet hadde fått inn rester fra en butikk eller noe, for det var en del ubrukte klær i flere størrelser, med prislapp på.

Total sum: 430 kr.  Alt i alt en veldig god fangst. For å begrense antall bomkjøp pleier jeg å prøve en del av plaggene før jeg kjøper dem, riktignok utenpå mine egne klær. Og så slenger jeg alt i vaskemaskinen så fort jeg kommer hjem. Viktig å lukte på klærne før man betaler, det er forskjell på mugglukt og vanlig kjellerlukt- jeg styrer alltid unna alle plagg med antydning til det første. Se også an flekker, mye går bort i vask, mens gamle svetteflekker ikke er spesielt delikat. Gammel svettelukt vil dessuten fort avsløre seg selv om plagget er nyvasket, særlig hvis stoffet er laget av polyester eller akryl. Hull i en søm eller manglende knapper er det derimot lett å fikse selv. Jeg har også farget plagg, samt sydd om en del kjoler (riktignok med varierende hell, men det kan også skyldes stoffet).

Nå er jeg spent- hva er dine beste loppiskupp?

Advertisements