Kattekjeks

by Camilla

20130518_1757352

20130518_1757001

20130518_175716

Jeg er glad i å bake. Jeg er glad i katt. Jeg har en katt som elsker å være med når jeg baker (og som elsker å (smug-)smake på det jeg lager). Derfor har jeg lenge tenkt på å bake noe til Valdemar. Men hva? Hva baker man til en katt, liksom? På en amerikansk nettside fant jeg oppskrifter på forskjellige hjemmelagde cat cookies. Ikke alle oppskriftene var like kompliserte, heldigvis hadde vi det meste i skapet. Valdemar var klar, han, så da satte vi i gang med dagens bakeprosjekt, nemlig kyllingkaker.

Du trenger:
1 pk kyllingkjøttdeig
1/4 kopp raspet gulrot
1/2 kopp brødsmuler
1 ss revet ost
1 ts kattemynte
1 ss tomatpuré
1 egg

Bland alt i en stor bolle, ha tomatpuréen og egget oppi til slutt. Lag små boller med deig og legg dem på bakepapir på stekebrett. Stekes 15 minutter i ovnen på 175 grader. La kakene få avkjøle seg før katten får smake (lettere sagt enn gjort). Mjau! Og der var første kyllingkaka borte i en fei.
Dette blir et supplement til vanlig kattemat, noe Valdemar kan få innimellom som snacks. Sunt og godt, tenker jeg. Galskap, tenker sikkert andre. Jaja. Nå har vi iallfall 1 stk lykkelig og mett katt her. Ser at kjeksene ser litt brent ut på bildene, men de ble helt fine.

Hva er det rareste du har gjort for kjæledyret ditt? 🙂

Advertisements