Signaturduft

by Camilla

IMG_2218   

Jeg har strammet opp duftgarderoben, og bestemt meg for kun å beholde de parfymene jeg virkelig liker. Jeg gikk hardt til verks og kvittet meg med flere helt greie hverdagsdufter, men som ikke gjorde det store inntrykket på meg. Så nå sitter jeg igjen med fire stykker som er blitt mine signaturdufter. De tre første bruker jeg både om dagen og om kvelden.

  • Estée Lauders sommerparfymer fra 2011 og 2012, Bronze Goddess Soleil og Capri, er begge fantastisk gode, veldig synd de ble solgt i begrenset opplag. Jeg har spinket og spart på restene av Soleil, men nå er det bare noen få dråper igjen. Kicks på Storo hadde heldigvis en flaske igjen av Capri, så da måtte jeg jo hamstre. Krysser fingrene for at disse kommer i salg igjen en eller annen gang!
  • Bal D’Afrique fra Byredo har jeg skrevet om før her, denne fikk jeg i gave av mannen for noen uker siden, ble kjempeglad siden jeg har ønsket meg den så lenge!
  • Når jeg virkelig skal pynte meg, er det Thierry Muglers Angel Eau de Toilette som gjelder, dette er en perfekt festparfyme. Muglers dufter er ganske spesielle, litt sånn elsk eller hat. Den vanlige Angel-duften blir too much for meg, og selv om EdT-utgaven også er et stykke unna de parfymene jeg har brukt tidligere, falt jeg for den likevel. Duften er akkurat passe søt, varm og krydret, uten å bli for tung eller voldsom, og den sitter lenge på huden, noe som alltid er et pluss. Det er så kjedelig med de duftene som blir borte etter bare fem minutter. Angel hadde jeg på meg første gang i bryllupet vårt (ja, jeg brukte faktisk  litt tid på å finne en parfyme jeg ville bruke da vi giftet oss. Luktesansen er jo sterkt koblet til hukommelsen, og jeg ønsket meg en duft som var noe helt for seg selv, og som alltid ville minne meg om de fantastiske dagene i Paris). Når jeg tar på meg parfymen, føler jeg meg alltid fin, glad og selvsikker, lukten gir en slags følelse av power- jeg kan få til alt jeg vil! Men også spenning og forventning- som i bryllupet.

Da jeg var yngre likte jeg best lette parfymer som luktet blomster og rent, nesten litt såpeaktig, men de siste årene er jeg blitt mer og mer glad i dufter med hakket mer tyngde- litt krydret, søte, orientalske dufter med for eksempel musk, amber og vanilje. Med en anelse sitrus i blir duftene også litt friskere.

Er du på jakt etter en ny duft? Husk at parfymer lukter forskjellig fra person til person, derfor er det så viktig å teste på huden først. La de ulike duftnotene få utvikle seg før du bestemmer deg. En parfyme lukter sjeldent likt fra det øyeblikket du har sprayet den på huden om morgenen, til du legger deg om kvelden. Mange parfymer forsvinner imidlertid nokså raskt, synes jeg. Bruker du samme duft hver dag, vil dessuten nesen etter hvert venne seg til duften, slik at du ikke kjenner den så godt på huden selv. Er du redd for at du skal lukte for mye og sterkt, kan du spraye ut i luften og så gå inn i parfymeskyen.

Men i blant kan en rett og slett gå lei, og da er det på tide å finne en ny. Det kommer utrolig mange nye dufter hvert år, og det kan være vanskelig å vite hvilke du skal lukte på. Et tips er å bruke nettstedet Fragrantica, som har oversikt over stort sett alle parfymer, både gamle og nye. Her kan du søke deg frem til de du har brukt, se hvilke duftnoter de inneholder, og hvilken duftfamilier flaskene tilhører. Dette kan gjøre det litt enklere å finne en ny duft som ligner litt på de andre du har likt. Du kan også lage ditt eget bibliotek over alle du har brukt.

Under kan du se hvilke parfymer jeg har brukt siden jeg var tenåring og frem til i dag:

Untitled-1

Hva er din favorittduft? 🙂

Advertisements