Kattestjerner

by Camilla

Hva skal til for å bli en verdensberømt katt? Krever det et par støvler, et festlig bilde av en merkelig sovestilling, en matfar som designer for Chanel, eller en artig youtubefilm av kattunger som lekeslåss? En avisreportasje om katten som kom hjem etter ti år som landstryker? Eller kanskje et hverdagsgløtt eller ti, samt hyppige bildehilsener i et visst ukeblad? (kremt.) Internett og katter hører som kjent sammen, bare se på lolcats og youtube, det dukker stadig nye katter opp på stjernehimmelen. Det kan rett og slett ikke bli for mange katter på nettet. Og som vanlig får noen mer oppmerksomhet enn andre.

Du har sikkert hørt om Grumpy Cat (hvis navn egentlig er Tardar Sauce), internettfenomenet, den vesle pusen som alltid ser så sur og gretten ut. Katten er blitt en pengemaskin med tv-shows. film, bøker, masse merchandise. Det spesielle utseende skyldes at katten er dverg, ifølge eieren.

08.01.2013-1-625x625

Og kanskje har du lest boken om Gatekatten Bob i sommer? Bob er en helt spesiell, rødbrannet katt som har hjulpet en tidligere rusmisbruker i London tilbake til livet. Sammen har de stått på midt i London sentrum og underholdt forbipasserende, samt solgt magasiner ala =Oslo. Først sammen med Bob følte mannen at livet var verdt å leve igjen. Katten er som kjent menneskets aller beste venn. En fantastisk historie som alle bør lese. Og berømmelsen full fortjent.

Streetcatcover

Siste stjerne ut er Lil Bub. Den vesle jentepusen er visst også dverg, og har en tilstand som gjør at tungen alltid henger ute, i tillegg til at potene ikke vokser som de skal. Også denne katten har vært på tv, fått sine 15 minutes of fame og vel så det.

tumblr_mqjw1aEmyf1r69a5mo1_500

Men. Den største stjernen er og blir vår kjære Kong Valdemar Atterdag von Terp.

IMG_3013

Innekatten Vald vs. utekatten Bob.

Advertisements