The Cat from Outer Space

by Camilla

Mysterious visitor with unknown powers on our planet for supplies…  A six-pack of tuna?

Etter at vi fikk Valdemar for fem og et halvt år siden, har vi vært ekstremt opptatt av katter og abyssinere. Nå var vi over gjennomsnittet interessert i katter før det også, men det kan vel trygt sies at det tok litt av etter at vi fikk vår egen pus i hus. En kveld jeg satt og googlet abyssinian cat+images (!), kom jeg over denne Walt Disneyfilmen fra 1978, The Cat from Outer Space. Med en abyssiner i hovedrollen og en IMDB-rating på 5,6 (som jo er langt bedre enn begge SATC-filmene…), innrømmer jeg at filmen nok passer best for sånne som oss. Filmen er en slags familie-sci-fi-komedie, og abyssineren Rumble og hans søster, Amber, byttet på å spille hovedrollen som Jake the Cat. Vi måtte jo se filmen samme kveld, men det skal sies at til tross for at Rumble og Amber gjør sitt aller beste og absolutt hever kvaliteten, får de altfor lite tid på skjermen, og historien blir nokså grunn og langdryg. Valdemar var totalt uinteressert i å se likesinnede på tv, og jeg sovnet faktisk på sofaen.

For dere som ble nysgjerrige, her er IMDBs Plot Summary:

A UFO is stranded on earth and impounded by the US government. Its pilot, a cat with a collar that has special powers, including the ability to allow the cat to communicate with humans, has eluded the authorities and needs the help of a man named Frank in order to reclaim and repair his ship to get back home

Advertisements