Sminkebord

by Camilla

IMG_3113IMG_3105IMG_3110IMG_3109IMG_3111

Dro innom Nordberg menighets loppemarked etter jobb på fredag, og der fant jeg dette lille, nydelige sminkebordet fra 50-tallet. Det sto godt gjemt blant gulnede furuhyller og gamle teakbord, og med tanke på at jeg kom til møbelavdelingen først en halvtime etter åpningstid (jeg sjekker alltid avdelingen med klær, vesker og sko først), var det litt rart at ingen hadde kastet seg over dette allerede. Her i Oslo er det tross alt en vanvittig kamp om loppene, og slike møbler pleier å bli revet vekk umiddelbart. De som jobbet der hadde i tillegg glemt å sette prislapp på bordet, så da fikk jeg mulighet til å prute det ned til noen få hundrelapper. Betalte et par til for hjemkjøring, og vips, nå står bordet nyvasket og klart. Det blomstermønstrete stoffet som ligger under glassplaten er nokså slitt et par steder langs kanten, men jeg tror jeg skal la akkurat det være som det er, rett og slett fordi det er en del av sjarmen. Jeg har fjernet stiftene som satt langs kanten på «vingene», her har det opprinnelig hengt volanggardiner av samme stoff som under glassplaten, for å skjule skuffer og ben. Jeg lurer litt på å sparkle igjen disse hullene, men da må jeg jo pusse og male hele bordet, og det har jeg egentlig ikke lyst til. Jeg er en litt utålmodig sjel på slikt, og hvis jeg skulle pusset det opp, ville jeg kanskje valgt en helt annen farge, for eksempel mørkegrått eller sort, og da ville jeg også fjernet blomsterstoffet. Men egentlig har jeg mest lyst til å beholde sminkebordet som det er, fullt av sjarm og historie, selv om det er en smule for søtt for meg…  Bordet skal uansett få nye knotter på vingene, og så kan jeg kanskje jukse med bånd, nagler eller noe for å skjule de små stiftehullene?

Hva ville dere gjort? 🙂 Gode tips mottas med takk.

Uansett har vi ikke plass til sminkebordet i leiligheten, og som så mye annet må det stå i boden inntil videre.

Advertisements