Du grønne, glitrende

by Camilla

IMG_3839

Litt nytt, litt gammelt, litt sølv, litt gull. Og rosa.

20131206_165128Ikke alle liker den sterke duften av svibler, men for meg er det et must, minner meg om juledekorasjonene bestemoren min lagde før. 

There are birds in my tree! And fairies! And nice shoes!

IMG_3862

Med fare for å nærme meg en interiøblogg, jeg må jo vise dere juletreet vårt. Etter å ha studert utvalget på Plantasjen nøye endte jeg opp med en edelgran. Å finne det perfekte juletreet er ikke gjort i en fei, det må være et skikkelig Donald-tre, så symmetrisk som mulig, med masse grener å pynte. Vi har så liten stue at vi må ommøblere for å få plass, men det er ikke snakk om å kjøpe et bittelite tre for det. Nå står det iallfall ferdig pyntet, vi er godt nede i boksen med kongerøkelse, har hørt gjennom x antall juleplater, og på kjøkkenet står sviblene og dufter. I går var vi på julekonsert med Bugge Wesseltoft, i dag har vi vært på kino og sett Jul i Flåklypa. Noen ville sikkert fått en overdose jul av bare halvparten, men det er jo dette som er gøy med desember! Det fine med å pynte juletreet så tidlig er at vi kan glede oss over det i flere uker, og så kan vi kaste det ut med god samvittighet 1. januar.

Jeg pynter treet med forskjellig pynt, både gammelt og nytt. De dyre kulene henger øverst, nederst henger kattevennlige papirstjerner fra Ikea. Når jeg er på loppemarkeder leter jeg alltid etter gamle, vakre juletrekuler, og jeg har også kjøpt en del fint på salg etter jul. Den aller fineste julepynten fant jeg imidlertid i en glorete julebutikk i Sausalito, utenfor San Fransisco i fjor høst, bare se på de nydelige alvene med swarovskikrystaller. Skulle ønske jeg hadde kjøpt flere, men mannen satt ute i bilen og ventet med stoppeklokke (nesten, iallfall). Jeg pynter minimalt med rødt selv om det er jul, men noen røde kuler får lov til å være med, i tillegg til den gamle, røde dompapen som må sitte i toppen. Den håndbroderte duken jeg bruker som juletreduk, er forresten også fra loppis.

Har du begynt å pynte til jul enda? Og hva pynter du treet med? 🙂

Advertisements