Nyttårsaften del 3 – menyen

by Camilla

IMG_3934Jeg er så heldig å ha en mann som elsker å lage mat, både til hverdags og til fest, og han disker stadig opp med noe godt. På nyttårsaften serverte han en fantastisk fire-retters og det er nesten så jeg er mett enda. Siden han hadde gjort seg så flid med maten, tenkte jeg det var på sin plass å skryte litt av menyen her. Kvelden startet med en champagnecocktail etter oppskrift fra bartenderen Jesper Høst i fredagens D2, den besto av gin, sirup av granateplejuice, sitronsaft og champagne. Nam! 

IMG_3976Til forrett spiste vi risotto med morkler. Jeg hadde aldri smakt morkler før, men det var veldig godt. Skal absolutt lage dette igjen.

IMG_3996Hovedretten var breiflabb med sellerirot- og jordskokkpuré, rosenkålblader og blåskjellskum.

IMG_4006Deretter ventet ost og kjeks med fikensyltetøy og myntegele. Jeg smakte på den sære kombinasjonen av pepperkake og blåmuggost (hvem fant på det, liksom?), har aldri likt blåmuggost, men denne roqueforten var ikke så verst. Selv om jeg absolutt foretrekker en skive eller tre med comté i stedet.

IMG_4029Og så kom vi endelig til desserten: panna cotta med rom, granateplesaus og revet sjokolade. Mmmmm… Honnør til kokken, Chef Rundberg! 😉

Advertisements