Juicy stuff

by Camilla

IMG_0313

Den beste juicen jeg noen gang har smakt, fikk jeg servert på en brun kafé i det gamle hippiestrøket Haight-Ashbury i San Francisco. Jeg var kjempeforkjøla, og sliten etter å ha gått hele dagen i gedigne Golden Gate Park, så jeg bestilte det jeg tenkte måtte være en ordentlig vitaminbombe, en orange juice med masse ingefær. Siden da har jeg ønsket meg en juciemaskin, det blir liksom ikke det samme med blenderen som lager tykk, grøtete smoothie. I høst kjøpte jeg derfor en juicesentrifuge fra Philips, den har et ekstra stort rør som tar store biter, slik at det ikke er nødvendig å skjære opp frukten. Det er jo blitt så pop å starte dagen med et glass grønn juice, de jeg lager blir imidlertid mer orange/brune, litt mindre fristende å se på, kanskje. Men smaken er det ingenting å si på. Kanskje kommer grønnfargen av grønt supermatpulver som hvetegress og alger? Har uansett ikke hoppet på den trenden, det blir litt too much. Men jeg prøver å kjøpe mest økologisk frukt og grønt, og så kommer vi nærmere målet om fem om dagen.

IMG_0311IMG_0308De første to ukene var juicemaskina i bruk så å si hver dag, men det roet seg heldigvis litt (det er så utrolig kjedelig å vaske opp alle delene etterpå). Nå tar vi den frem to-tre ganger i uka. Jeg følger ikke oppskrift, men putter oppi det vi har tilgjengelig. Epler og gulrøtter, ingefær og selleri er som regel alltid med, og for å gjøre juicen ekstra sunn bruker jeg også et par kvaster brokkoli og noen blader grønnkål, i blant tomat og agurk. Juicen ble absolutt best da jeg brukte norske epler og gulrøtter, men siden den sesongen er over for lengst, lager jeg med appelsiner i stedet, kanskje en grapefruit eller litt sitron. Et par isbiter er også lurt. Juicen bør drikkes så fort som mulig visstnok, for at ikke alle næringsstoffene skal gå tapt. Men det har ikke vært noe problem hittil. 😉

IMG_3895Ingen blogg er komplett uten et innlegg om hjemmelaget juice, såpass har jeg skjønt! 😉

Advertisements