Påskeferie

by Camilla

IMG_4486 IMG_4475 IMG_4482

Endelig er påsken her, og vi har tatt oss fri hele uka. Vi har ikke så mange planer, og jeg kan ikke si hvor deilig nettopp det er. Foreløpig står fire ting på blokka mi: Mad Men seriestart (siste sesong!) i morgen, vaske vinduer, legge bort vinterklærne og gjøre klar vår- og sommergarderoben, samt sjekke ut bruktbutikken Tidsrommet, som ligger rett nedenfor Sofienbergparken. Tvers over gata for bruktbutikken ligger det også en kafé som ser veldig koselig ut, så dit har jeg tenkt å ta med mannen en av de nærmeste dagene. Har gått forbi noen ganger, men aldri vært der før, sånn er det jo ofte med det som er rett i nærheten.

Jeg er glad i å pynte til jul, men gule påskekyllinger og fargerike egg finnes det særdeles lite av her i leiligheten. Jeg pynter i stedet med gule fresia og velduftende svibler. Påskeliljer kan vi dessverre ikke ha siden de er giftige for katter, og Valdemar har en lei tendens til å knaske på blomster om natta mens vi sover. Men disse gule ser heldigvis ut til å få stå i fred, det samme gjør sviblene.

Og så må jeg få tipse dere om en helt utrolig god drink som mannen min serverte i går. Oppskriften er signert barsjef og drinkmikser Jesper Høst, og sto i DN:

Dirty South Swizzle (1 glass)

  • 5 cl Bourbon (amerikansk whiskey, men vi lagde med skotsk)
  • 3 cl ananasjuice (usøtet)
  • 1,5 cl limejuice
  • 1,5 cl lønnesirup
  • Ingefærøl

Bland alle ingrediensene unntatt ingefærøl, og hell over i et glass med knust is. Topp med ingefærøl, og dryss litt kanel over til slutt. Voila! Et godt valg for dem som kan styre sin begeistring for gul eggelikør. 😉

Hva skal dere i påsken? Blir det by-, fjell- eller sjøpåske? Hyttepåske eller hjemmepåske? Krysser fingrene for sol uansett! 🙂

Advertisements