Balenciaga på vift

by Camilla

bilde-3_16 bilde-2_19 Jammen blir jeg glad av å finne skikkelige godbiter på loppemarkeder! Jeg leter alltid etter designerplagg, både gamle og nye, selv om det kan være langt mellom skattene, og her i Oslo er det også mange om beinet. Samtidig kan jeg bli like glad av å finne noe ordentlig fint fra rimeligere merker og kjedebutikker, mange av de gamle plaggene kan jo ha en nokså ubrukelig og umoderne passform. Men det er ikke til å stikke under stol at skattejakt er ordentlig gøy når fangsten blir som i dag.

Jeg hadde planlagt å rekke over tre loppemarkeder, først Tåsen kl 10, så Grünerløkka kl 11, og til slutt Bygdøy kl 12. Jeg hadde også bestemt meg for å sjekke ut møbelavdelingene først, og så hvis jeg fikk tid, ta en titt på klær, deretter kjøkkenting, bilder, lamper og så videre. Allerede halv 11 skjønte jeg at jeg ikke ville rekke Bygdøy til åpningstid, tida flyr jo så fort når jeg har det gøy! Men jeg er veldig glad for at jeg tok meg tid til å gå gjennom klesavdelingen på Tåsen, her gjorde jeg nemlig mange gode kjøp. Gleder meg til å vise dere alt det andre senere!

IMG_20140426_104739Denne helga er den o’ store loppemarkedhelga her i byen, og det gjorde at det faktisk var nokså rolig og behagelig stemning på begge skolene, deilig å slippe trengsel og venting i kø og puljer utenfor de ulike rommene. På Tåsen skal de forresten ha skryt for organiseringen i klesavdelingen, her hadde de sortert skikkelig godt, tror ikke jeg har sett det så oversiktlig før. Det hjalp jo på at det for en gangs skyld ikke var overfylt av folk, da var det lettere å gå gjennom stativene. På ett av dem hang fargerike retrokjoler i polyester på rekke og rad, jeg orka egentlig ikke å bla gjennom, men tok en raskt titt, og hurra for det! Først fant jeg først en kremhvit kjole i silke og lin fra Donna Karan, deretter en mellomblå i lin og viskose fra Cerruti 1881, og helt bakerst hang rosinen, denne gledessprederen i silke fra selveste Balenciaga. Jeg rasket dem sammen og gikk kjapt til kassa. Men på veien bort så jeg at en av korpsdamene kom med favnen full av nye kjoler, så jeg måtte sjekke stativet både en og to ganger til før jeg endelig fikk betalt. Korpsdamen kunne fortelle at det var en søt, gammel dame som hadde gitt hele kjolegarderoben sin til loppemarkedet, alle plaggene var pent brukt og i samme størrelse. For et liv hun må ha levd, jeg tipper glamorøst! Men samtidig hadde visst mannen hennes levert fra seg en haug med vindjakker, han var kanskje ikke like glad i å pynte seg? 🙂 Ser for meg et gammelt ektepar, hun elegant og moderne i fransk og italiensk design, han i erkenorsk vindjakke. Haha! Jaja, nå skal tre av kjolene hennes få leve videre i mitt klesskap. Og Balenciagaen måtte jeg lufte umiddelbart. bilde-1_19Det er ikke ofte jeg går i så fargerike klær, men jeg gjør et unntak for Balenciaga. Kjolen har gullknapper og fire store lommer foran, belte og nydelig plissert skjørt bak.

Er du nybegynner på loppemarkeder? Et godt tips er å prøve alt før du bestemmer deg og betaler. Som regel står det et speil i klesavdelingen, og du kan prøve plaggene raskt over bukse og genser. Et plagg som ser rart ut på kleshengeren, kan sitte kjempefint på, mens andre plagg ser helt greie ut på hengeren, men er fullstendig ubrukelige med mindre du er god til å sy om klær. Det er også greit å huske på at størrelsene ikke alltid er de samme. For eksempel vil en fransk str 40 tilsvare en norsk 38 (som i Balenciagakjolen jeg fant i dag), mens en italiensk str 42 som oftest er en norsk 36/38. Størrelsene var dessuten mindre før, hvis du bruker str. 36 i nye plagg, kan det hende du må opp i 38 eller 40 i vintageplagg. Plagg fra 80- og 90-tallet har ofte romsligere fasong, slik snittet var da. Happy hunting! 🙂

Advertisements