Lørdagens kupp

by Camilla

IMG_4522Nå har jeg jo allerede skrytt fælt av Balenciagakjolen jeg fant på loppemarkedet i går, men resten av fangsten er ikke noe dårligere, bare se her:

IMG_4550 IMG_4526Blåfargen på denne kjolen fra Cerruti 1881 er så nydelig. Kjolen er sommerlig og feminin, morsomt med de store lommene foran.

IMG_4546IMG_4529Denne kremhvite kjolen i silke og lin fra Donna Karan hadde renseri-lapp på seg, og trengte bare en runde med strykejernet for å komme helt til sin rett i kjolegarderoben min. Kjolen er figursydd, veldig stilren og fin, men den er litt stor, så jeg skal levere den til skredder og få den tilpasset meg. Den lille hvite er en klassiker på lik linje med den lille sorte, og jeg gleder meg til å rocke opp denne kjolen med sorte pumps og skinnjakke til.

IMG_4531Fin bikerjakke i sennepsgult ullstoff. Den ser helt ubrukt ut, men det blir det slutt på nå!

IMG_4537Tror dere jeg smilte stort inni meg da jeg fant dette burgunderrøde skjørtet i supermykt skinn, eller? Men på loppis er det kjempeviktig med pokeransikt, det dummeste du gjør er å røpe at du har funnet noe fint som du vil ha. Jeg ser derfor alltid skeptisk på tingene jeg plukker med meg og later som ingenting, helt til jeg har betalt, ha ha. Men her på bloggen kan jeg slippe jubelen løs. 😉 Skjørtet sitter helt perfekt, lengden er fin og jeg elsker at det er belte til. Til uka er det faktisk meldt snø (!), kanskje jeg får luftet skjørtet da? Hvis ikke får det ligge og kose seg i skapet til høsten kommer.

IMG_4534Vente på høsten må også denne svarte, korte ullkåpa med gullknapper på ermene gjøre. Merket er svensk, ut fra snittet, stoffet og merkelappen tipper jeg jakken er fra 60-tallet? Den har rett fasong, er i utmerket stand og skikkelig kul på. Tenkte å sende den til rens.

IMG_4538Denne buksa vekker gamle moteminner. Jeg husker jo så godt da jeg fikk min første Levis 501 sommeren 1995, buksa var i mellomblå denim, størrelsen var 27-30. Jeg var 13 år og klar for ungdomsskolen, og første skoledag syklet jeg stolt av gårde i ny bukse (det fikk bare være at jeg fortsatt måtte bruke sykkelhjelm). Til da hadde bukseskuffen inneholdt Bosselini fra Cubus og Ragazz fra Adelsten. Men nå, nå var det Levis som gjaldt, sammen med Rocky-jeans fra H&M, og Henry Choice, da, som de solgte på Vero Moda. Diesel lå også og lurte i trendbuskene, men dette merket var enda dyrere enn Levis. Buksemerker var uansett en viktig ting på den tiden, og i skoledagboken min fra 7. klasse står denne lille teksten, forfattet av en venninne og meg selv:

 Jeg går på Ragazz, gjør du? Nei, jeg går på Bosselini, gjør du? Nei, jeg går på Diesel! 

Haha, to store trendnisser og tekstforfattere avslørt der, altså. Vel, det var uansett slutt på å handle klær i barneavdelingene, fra nå av var det voksenklær som gjaldt. 501-buksa brukte jeg jevnt og trutt, og sommeren etter fikk jeg et svart Levis miniskjørt i bursdagsgave av foreldrene mine. Stor lykke! Jeg husker jeg prøvde skjørtet flere ganger i butikken på forhånd, måtte jo forsikre meg om at jeg valgte riktig størrelse. For et par år siden fant jeg igjen skjørtet hjemme, du og du så kort det var, særlig med tanke på at jeg pleide å kombinere det med en kort magetopp fra JC. 😉

Det gikk for øvrig flere år til neste Levisbukse var i hus, jeg var nemlig ikke opptatt av dyre klesmerker, og likte jo allerede da å lete etter gamle ting på loppemarkeder. Og tilbake til loppisfangsten, denne Levisbuksa skal bli en fin boyfriendshorts. Beltet rasket jeg også med meg.

Prisen for alle disse godbitene? Den nette sum av 500 kroner. 🙂

Advertisements