To gamle flasker

by Camilla

IMG_4578Her om dagen tok jeg bussen til jobb, og da vi kjørte forbi bruktbutikken på Bjølsen, fikk jeg øye på noen gamle apotekflasker som sto i vinduet. Som farmasøyt- og apotekerdatter har slike glassflasker stått på ønskelista mi lenge, men de er ikke så enkle å få tak i, særlig ikke de store. Jeg gikk derfor innom bruktbutikken på vei hjem og kjøpte med meg disse to, fikk prutet dem ned til en akseptabel sum. De er flotte å bruke som vaser, eller bare til pynt som de er. Ifølge eksperten (pappa), har flasken med håndskrevet lapp inneholdt appelsintinktur til curacao. Den andre etiketten er hakket mer forståelig, på den står det spiritus benzoicus. Jeg jobbet faktisk på apotek da jeg var ung, hadde lørdags- og sommerjobb der i flere år ved siden av skole og studier.IMG_4587Foreløpig har flaskene fått plass på Montanahylla i stua.

 

Advertisements