Hils på verdens søteste små

by Camilla

bilde-(4)IMG_20140715_005040Lille Oliver kom først, han ble oppkalt etter mammaen sin. 

bilde-(6)bilde-(7)Her er kattungene rett etter fødsel, bare noen få timer gamle. Smelt og sukk. Olivia (og jeg og) er så stolt pusemamma! 

20140723_125619Supervarme sommerdager med rekordtemperaturer, vi måtte kjøle ned Olivia og ungene med kalde kluter.

Altså, jeg har sikkert tatt tusen bilder av kattungene allerede, herlighet, så utrolig nydelige de er! For to og en halv uke siden kom de til verden, først Oliver, så Ourson (lille bjørn) og til slutt vesle Perle. Jeg er helt forelsket i dem alle. De to brødrene ligner nok på pappaen sin, begge har mørk, stripete pels, mens Perle er mer lik Olivia, grå med hvite perleflekker på ryggen. Olivia har timet alt perfekt, kattungene kom jo bare et par dager etter at vi startet sommerferien vår. De siste ukene har vi altså bare kost oss med babyene, selv om det har vært i varmeste laget for dem inne i leiligheten. For en sommerferie, jeg blir så innmari lykkelig av å ha kattunger. 🙂 Men jeg gruer meg skikkelig til de etter hvert må flytte hjemmefra… altså, må og må, det er et definisjonsspørsmål, jeg for min del kan godt ha fem katter i huset, ha ha. Det var en utrolig fin og spesiell opplevelse å få være med på kattefødselen, jeg måtte trå til som jordmor og klippe navlestrengen på alle tre, siden Olivia ikke hadde rukket å lese seg opp på akkurat på den biten før fødselen startet. Ellers gikk alt så fint, og mammapus har fortsatt nok melk til alle tre, de legger på seg masse hver dag. Olivia er en veldig snill og pliktoppfyllende mor, rolig og tålmodig, og tar seg godt av de små, som stort sett henger ved puppen hele dagen, enten de er våkne eller sover.

Kattene er leveringsklare i midten av oktober, da er de 12 uker gamle. Det er mange som gir fra seg kattungene allerede ved 8-9 ukers alder, men det kommer ikke vi til å gjøre. Det er så mye viktig de lærer av mammaen sin de siste ukene, og det anbefales derfor ikke å flytte dem så tidlig. Da kan kattene bli litt utrygge og humørsyke som voksne, ifølge dyrlegen. Jeg håper virkelig vi finner gode  hjem til dem, vi kommer til å være skikkelig strenge på hvem som får lov til å adoptere. Men mer om den biten senere.

I tillegg til å kattunger, er det mye annet som skjer for tida, allerede i morgen overtar vi nøklene til huset vårt! Vi har pakket ned det meste, men flyttelasset kommer ikke før om et par uker, så vi har litt tid på oss til å fikse noen småting i huset først. Åh, det blir så spennende! Gleder meg til å få stor plass og hage!

Advertisements