Pusing og oppussing

by Camilla

IMG_20140820_151029Stua helt i starten av innredningsfasen, elsker de nye sofaene vi kjøpte på salg i sommer. Skinnpuffen og det stripete teppet er fra Kremmerhuset, de to Hay-bordene fant jeg til under halv pris på finn.no, og skjellampen fra Verner Panton vant jeg for mange år siden, flaks- siden den sto øverst på ønskelisten da vi flyttet inn i leiligheten. 

20140820_180145Og slik ser stua ut om natten og mens vi er på jobben. Haha, fine sofaer, gitt! Men Valdemar har virkelig gått inn for å bruke den gamle sofaen som klorebrett, så her tas ingen sjanser.

20140820_120631Valdemar synes for øvrig ikke to etasjer var nok, han skulle ha tre.

20140906_112841Ny og mer jordnær utsikt fra soverommet, med rosebusk og intet mindre enn tre nysgjerrige nabokatter som stadig må innom hagen vår.

Vi har bare bodd her i noen få uker, men har allerede kommet ganske langt i det nye huset, både med oppussing og innredning. Huset var i utgangspunktet ikke et oppussingsobjekt da vi overtok, men de forrige eierne hadde en annen stil, og vi ønsket å sette vårt preg på det. Å male litt må en uansett regne med å gjøre når en flytter. Det mørkebrune eikegulvet i hele første etasje var knapt ett år gammelt, men vi likte ikke fargen og fikk det slipt og hvitlakkert før vi flyttet inn. Vi brukte en proff gulvsliper siden det er mønsterparkett, ganske greit å få det gjort mens huset fortsatt var helt tomt. De som bodde her før oss hadde en litt mer retro stil med mye brunt, mørk eik og valnøtt, men det funker ikke i vårt hjem. Ved å male nesten alle flater er huset blitt lysere og luftigere, brune flater stjeler utrolig mye lys. Mørkebrune takbjelker i kjellerstua ble derfor malt hvite, mens en gulnet furuvegg ble nydelig med to strøk hvit panelvoks som lysner, men lar treverket skinne gjennom. Den allerede hvitbeisede gangen fikk også et strøk hvit panelvoks for å friske opp og fjerne gulnede merker. Mørkebrune vinduskarmer i stua, på soverommet og på kjøkkenet ble fine igjen med tre strøk hvitmaling, og brunbeiset furupanel ble malt med min favorittgråfarge, den helt nøytrale og kjølige S3500-N fra Jotun. Jeg liker ikke farger med gult i på veggen, så stua gikk fra å være egghvit til en annen favoritt fra Jotun, nemlig Skumring (S1000-N), som er helt lysegrå og kjølig, den ser nesten litt blå ut i dagslys, rett og slett superfin. Kjøkkenet skal også få denne fargen på veggen etter hvert, kjøkkenbenken i eik skal beises sort, og overskapene i mørk valnøtt skal byttes ut med noen lysere i grått eller hvitt. Satser på at det blir en relativt enkel og ikke altfor dyr oppussing av et ganske nytt og velfungerende kjøkken.

Soverommet vårt var det rommet som desidert ropte høyest på hjelp. Det gikk fra å være et helt crazy barnerom med syregrønn strietapet (enda mer grøss!), gammelt furupanel og en skjev, upraktisk skyvedørsgarderobe med rødmalt bakgrunn, til å bli et lyst og lekkert soverom som gir meg ro, fred og hotellvibber, kan det bli bedre? Vi rev den gamle garderoben og erstattet den med en ny og romslig fra Ikea, vi satte opp gipsplater på den grønne veggen, og malte rommet med den mellomgrå fargen S3500-N, mens furuveggen altså ble hvitbeiset. Jeg klarte knapt å være i rommet slik det var før vi pusset opp, mens nå vil jeg nesten ikke gå ut, maling og farger har utrolig mye å si for hvordan en føler seg.

Og så er det jammen bra at jeg har en praktisk anlagt ektemann! Jeg har jo vokst opp med en over gjennomsnittet interiørinteressert mor som gjerne svinger malerkosten, samt en utrolig handy pappa som lett fikser det aller meste (det er helt fantastisk hva han kan og får til!), og selv er jeg ganske utålmodig og vil gjerne få gjort ting NÅ MED EN GANG! Så vi har fordelt arbeidet og hjulpet hverandre så godt vi kan, og bare en har riktig verktøy og liker å holde på, så får en faktisk til det aller meste!

Begge gråfargene vi har malt med i huset, hadde vi også i leiligheten og vi var innmari fornøyd med dem der. Heldigvis funker fargene fint her i huset også, selv med et litt annet lys og litt lavere takhøyde.

Jeg skal vise dere flere bilder etter hvert, både spisestua og gangen har vært ferdig en god stund allerede. Men vi blir ikke arbeidsledige med det første, enda gjenstår rommet der Olivia og babyene bor, det skal bli bibliotek når kattene flytter ut, jeg gleder meg til å male et par av veggene mørkeblå med fargen Nordisk hav, den er helt nydelig. Og når første etasje er helt ferdig, skal vi ta siste finpussen i kjelleren. 🙂

Advertisements