Nordisk hav og NIB-utfordring

by Camilla

IMG_5446IMG_5504IMG_5439IMG_5466

Da vi flyttet inn i huset i august i fjor, var dette barnerommet til Olivia og babyene. Da kattemor og to av de små var ute av redet noen måneder senere, ble soverommet stående tomt en stund, men i jula fikk vi endelig tid til å pusse opp. Og jeg er så utrolig fornøyd med resultatet! Nå er rommet et slags bibliotek, og vi har fjernet døren slik at det er blitt en forlengelse av stua. Blåfargen på veggene er fra Jotun Lady og heter Nordisk hav, innmari fin. Fargen er egentlig ganske mørk, på disse bildene ser den litt lysere ut. De to siste veggene er malt med Morgendis, en helt lysegrå, nøytral nyanse.

Rommet er stort sett innredet med møbler og ting vi har kjøpt brukt, akkurat som gangen vår. Dagsengen PS August fra Ikea og bokhyllen fra Hay er begge kupp fra finn.no. Den blå PH-lampen kjøpte jeg for en 20-kroning på loppemarked, det lille marmorbordet og lenestolen er også loppefunn. 70-tallsstolen var opprinnelig i mørkebrunt tre og hadde puter i brun skai. Ikke akkurat noen skjønnhet, men stolen var veldig god å sitte i og absolutt verdt en 50-lapp. Jeg brukte eksentersliper og jobbet meg sakte, men sikkert gjennom tykk, gammel lakk, og etter hvert dukket det lyse treverket opp. På Stoff og Stil fant jeg et kremhvitt møbelstoff i ull, som jeg sydde nye putetrekk av. Det var veldig gøy å pusse opp stolen, og i mars skal jeg faktisk på møbeltapetseringskurs, det ligger altså an til flere prosjekter fremover.

Endelig fikk vi også hengt opp taklampen i kobber fra bruktbutikken på Hamar, den er superkul til den mørkeblå veggen. Mens retrolampa med tre skjermer ble med hjem for mange år siden fra et garasjesalg på vei ned ved hytta. Krakken skulle noen kaste da det var dugnad i blokka.

IMG_5464

Perle undersøker sitt gamle barnerom.

Og med dette innlegget deltar jeg i NIBs mars-utfordring, med et møbel eller et interiør malt med maling. Kryss fingrene for meg! Mjau!

Advertisements