Sofasliter

by Camilla

IMG_5602 IMG_5583Til daglig står sofaene i stua gjemt under store sengetepper, for at kattene ikke skal gå løs på putene med de skarpe klørne sine. Dette var noe vi begynte med da kattungene var små og Olivia fortsatt bodde hos oss. Hun var ganske glad i å bruke sofaen som klorebrett, og babyene lærte kjapt av mammaen sin. Selv om det nå bare er Perle og Valdemar igjen her, og de for så vidt er nokså godt oppdratt (iallfall i teorien), er vi blitt så vant til teppene at de bare er blitt liggende. Valdemar klorte opp den gamle sofaen vår, og vi var litt sløve med å dytte ham bort fra starten av, så nå har den gamle sofaen fått forlenget levetid med et grått teppe over seg. Men snart skal den byttes ut med en flott, grå sjeselong, perfekt tv-sofa!

I starten irriterte det meg skikkelig at vi måtte ta sånne forholdsregler, men nå tenker jeg knapt på sofateppene, med mindre vi får besøk og vi har glemt å ta dem av, og jeg føler jeg må forklare hvorfor vi har det slik, i tilfelle gjestene tror jeg har dekket til fordi det for eksempel kommer små barn på besøk. Og ja, jeg er livredd for å søle på det grå stoffet, så da er det jo alltids fint med en god unnskyldning. Men samtidig elsker jeg å ligge i sofaen og spise kveldsmat, og da er det superpraktisk med et ekstra lag.

Men iblant, hvis det er helg og jeg får ånden over meg, lar jeg sofaene få lufte seg.

IMG_15604

Livet med katt, altså. Det er bare å innrette seg. Koste hva det koste vil.

Advertisements