Hageliv

by Camilla

23b2b8c2cb46081ce37230d8bb6db2b1 Dette er meg i hagen min. Her sitter jeg og viser frem mitt vakre blomsterbed, mens min gode nabo og venninne beundrer mine grønne fingre, som ikke er grønne, men meget velstelte etter dagens manikyr. Jeg har jo en gartner til å ta seg av grovarbeidet, så klart, jeg graver ikke i jorden og får skitt under neglene og på klærne, det skulle tatt seg ut. Vi har våre fineste hverdagskjoler på, for det er sommer og sol, og snart kommer mennene våre kjørende hjem fra jobb, ulastelig antrukket i hatt og frakk, at de orker i denne varmen, gudskjelov kjører de cabriolet, men før det rekker vi en liten 2 o’clock-drink ute på terrassen. Vi småfniser av våre matchende antrekk, som absolutt ikke var planlagt, og prater om alt og ingenting, sladrer om naboen som ikke har råd til hushjelp, jeg sukker over at jeg ikke rakk å kjøpe den stilige Hermes-vesken da jeg var med mannen på forretningsreise til Paris sist (tiden simpelthen fløy av gårde, jeg brukte altfor lang tid på å bestemme meg for min nye Chanel-drakt), og vi studerer den siste moteserien i Vogue, deler kakeoppskrifter og smiler kokett til kameraet.

Der har du meg.

Og ute striregner det. 12 krukker med diverse blomster står stuet inne i garasjen, de står i det minste under tak, de nyplantede peonene i bedet er grønne av misunnelse. Nei, de er visst brune, for nå bader de i våt jord med et dryss kugjødsel. Inne på stuegulvet ligger ørten puter og pledd i en haug og lengter etter å få komme ut.

Klassisk hageliv.

Foto: Pinterest

Advertisements