Staycation

by Camilla

IMG_63254Denne sommeren har vi hjemmeferie mesteparten av tiden og det er utrolig deilig. Første sommer i nytt hus er jo alltid spennende, tenk at vi har bodd her i snart ett år allerede. Vi koser oss, og er blitt så glade i huset, hagen og nabolaget. I løpet av ferien har vi blant annet plantet epletrær og rips- og solbærbusker, fikset en del andre småting vi har hatt på listen, og ikke minst- slappet av. Og enda er det mer ferie igjen!
IMG_6316På terrassen har vi litt av hvert av møbler, med masse puter og blomster synes jeg det er blitt ganske koselig. Jeg er jo fan av gjenbruk, og det er greit ikke å måtte bytte ut alt på en gang. Det eneste vi kjøpte nytt nå i vår var spisebord og stoler fra Ikea. Den lille kurvsofaen og -bordet overtok vi fra foreldrene mine, jeg vurderer å spraylakkere møblene, men har ikke kommet så langt enda. De sorte liksom-Acapulco-stolene er fra Åhlens, supergode å sitte i, og nå har vi faktisk god plass til dem også, i motsetning til da vi hadde en tre kvadratmeter stor balkong. Jeg er veldig fornøyd med å ha litt større uteplass nå, altså. Himmelsenga er favoritten, her ligger jeg og soler meg på dagen, og her sitter vi og drikker vin og prater om kvelden. Audun har forresten ordnet en smart løsning for dårlig vær, for det er jo ganske kjedelig å måtte ta inn alle puter og pledd hver eneste gang det regner, for ikke å snakke om gardinene og madrassen. Noen kroker i taket gjør det enkelt å hekte av og på en presenning, og vips- så holder senga seg tørr.IMG_6321dValdemar har ruslet av seg 400 gram etter at han begynte å gå ute i hagen. Verdens enkleste slankekur funker som bare det: mer bevegelse og mindre mat. Han er ikke like interessert i matskåla som før, nå vil han bare ut og vokte porten. Denne hagen er hans, nåde den av nabokattene som måtte stikke en nysgjerrig pote inn gjennom hullet i gjerdet…
IMG_6359Nå skinner sola, og jeg skal legge meg ned her med en bok og et glass iste, og bare nyte sommerdagen. Håper dere også har en finfin ferie og koser dere maks!

For flere bilder av pus, hus og hage, følg meg på Instagram, @cbielecki.

Advertisements