En gammel Kähler

by Camilla

IMG_6578Hjemmeferie kombinert med passe bra vær, betyr masse tid til å sjekke ut bruktbutikker. Jeg har handlet litt, både smått og stort, og ble ved en anledning nødt til å låne pappas henger for å få det med meg hjem. Haha, drømmeferie, med andre ord. Jeg gleder meg til flere spennende oppussingsprosjekter, og kommer ikke til å ha mye ledig tid fremover i høst. Et av sommerens beste kupp trengte imidlertid bare en runde med støvkluten. Denne gamle vasen fra Kähler sto bortgjemt i et mørkt hjørne i butikken, med et vrak av en lampeskjerm over seg. Men det spennende mønsteret og blåfargen trakk til seg oppmerksomheten min umiddelbart, og en titt under vasen avslørte dessuten et interessant stempel. Vips, oppi handlekurven med den.
IMG_6568
Vasen er fra Danmark, i perfekt stand, og de innrissede bokstavene HAK står for Herman A. Kähler. Etter det jeg har lest på nettet, er vasen horndekorert og fra 1920-1940-tallet en gang Jeg synes den er utrolig flott, den har noe spesielt og litt røft ved seg som jeg liker veldig godt. Har skjønt at gamle Kähler-vaser er ganske populære, og hvis dere har sett mitt danske favorittprogram, Skattejægerne, så vet dere at de danske brukt- og antikvitetshandlerne alltid liker å finne slike. Men når det er sagt- jeg kjøper kun noe fordi jeg liker det, ikke bare fordi det kanskje har en verdi. Med mindre du har tenkt å selge kuppene videre, er det alltid lurt å tenke over om du har plass og om det passer inn hos deg. Og ikke minst, om du synes prisen er god. Denne vasen kunne imidlertid krysse av på alle punktene.
IMG_6576Sjekk alltid under for å se etter en signatur eller et stempel. Det behøver ikke å bety noe, men det er ekstra gøy å kunne finne ut hvem og hvor vasen etc. er laget.

Advertisements