Augustdager

by Camilla

IMG_6834Åh, som vi trengte disse sensommerdagene med deilig sol og varme! Vi har fått gjort masse ute, blant annet har vi malt inngangspartiet og muren på huset, og på mandag fikk vi endelig satt inn en fin garasjeport! Så nå lurer jeg fælt på hva vi skal gjøre neste år, men med hus og hage blir vi vel neppe arbeidsledige med det første.
IMG_6823Dette er favorittplassen, det beste stedet å slappe av på etter jobb. Kjenner jeg gruer meg skikkelig til himmelsenga må inn for høsten… Heldigvis lenge til enda!IMG_6839IMG_6824Jeg har satt stueplantene ut på terrassen, for inne blir det så vanvittig varmt med alle de store vindusflatene. Og selv om jeg vanner ute etter alle kunstens regler, glemmer jeg jo å vanne inne når jeg er ute i hagen hele ettermiddagen. IMG_6836Disse gule blomstene, fredløs tror jeg de heter, lever det glade liv her i nabolaget, og vi har en hel haug av dem utenfor gjerdet. Og jammen har det ikke dukket opp et par innenfor også, så nå lyser det gult både her og der. Jeg har forresten lest om folk som ikke vil ha noe annet enn hvite blomster i hagen sin. Jeg er enig i at det både er pent og romantisk, men akkurat når det gjelder blomster er jeg ikke så innmari kresen. Mine favoritter er rosa og blå hortensia, blå lobelia og lyserosa pelargonium. Disse er forholdsvis enkle å få til, synes jeg, og de står fint hele sommeren. Men blomster er blomster, og i hagen kan det godt være litt glade farger også. Så de gule fredløsene får stå i fred. Og gjerne ved siden av knallrosa petunia.
IMG_6830Av en eller annen grunn har vi et par sånne skilt med tekst på. Skiltene har ligget i skuffen, men nå måtte jeg bare henge opp det ene ute ved porten.
IMG_d6823Når vinteren kommer, skal jeg huske tilbake på de varme sommerdagene i hagen.

Advertisements