Wasablå

by Camilla

IMG_6864Har du også gått rundt i Notting Hill i London og lett etter den berømte blå døra fra filmen med Julia Roberts? Det har jeg. Derfor gleder jeg meg litt ekstra over at vi har vår egen blåmalte dør. Det eneste som var blått da vi flyttet inn i huset for ett år siden, var nemlig ytterdøra, selv om den var ganske slitt og blass. Men det var ingenting som et par strøk maling ikke kunne fikse! Siden atriumhusene her på Ammerud er registrert som bevaringsverdige på Byantikvarens gule liste, betyr det at det kun er visse farger vi kan male med ute, og, heldigvis for meg, er Wasablå én av dem. Fargen står så godt til resten av huset (særlig innvendig, hehe), og det er veldig hyggelig å komme hjem til en dør i en så fin og glad farge.
IMG_6852Jeg elsker hortensia, og har flere stående i krukker både ved inngangspartiet og på terrassen. Disse var faktisk lyseblå da jeg kjøpte dem, men nå har de falmet og blitt mer lyserosa. Men de er like fine for det. IMG_6848Og vi har virkelig svingt malerpenslene i det siste! Muren ble fin igjen med et par strøk grå murmaling, noe den virkelig trengte. Da vi overtok huset, bar det preg av litt for lite vedlikehold på utsiden, så lista over hva som hastet mest var lang. Men nå har vi pusset, slipt, grunnet, beiset og malt det meste her, og det er ekstra godt å kunne stryke ut punktene etter hvert som vi får fikset både det ene og det andre. Og da vet vi jo også at det blir gjort en ordentlig og grundig jobb.
IMG_6861

 

Advertisements