Hjemmelaget

by Camilla

IMG_6805Jeg tror vi er over gjennomsnittet glade i hjemmelaget pizza, og derfor står dette på menyen sånn ca nesten hver lørdag. Med tykk bunn (jeg elsker hjørnestykkene med ekstra tykke kanter) og hjemmelaget tomatsaus, mozarella og fersk basilkum blir det en perfekt sensommermiddag ute på terrassen. For det fortsatt sommer, og jeg kjenner jeg irriterer meg skikkelig over alle dem som allerede snakker om at det er høst. Det er da virkelig ingen grunn til å gjøre sommeren kortere enn den allerede er? Jeg elsker høsten, bevares, men høst og vinter har vi nok av fra før. Så vent til tirsdag og 1. september. Da er det høst, det kan jeg gå med på.

Men i kveld skal jeg nyte at fortsatt er sommer. Med hjemmelaget pizza og et glass vin i godt selskap med min kjære mann. Og pusekattene, så klart.

Og vil du også lage verdens beste pizzabunn, følg denne oppskriften: 

  • 7 dl hvetemel
  • 1 pose tørrgjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 2 dl olje
  • 1 ts salt

Bruk en kjøkkenmaskin, og bland sammen hvetemel, gjær og salt. Tilsett vann og olje, og elt til en fin, smidig deig. La den heve i 30 min, og kjevle ut på en smurt stekeplate. La det være tykke kanter. Deigen kan godt få heve seg litt før du fordeler tomatsaus og resten av fyllet utover, topp med revet ost og oregano. Husk å legge litt ost på deigkantene! Stek på 180-200 grader i ca 18-20 min.

Nam!

Ha en fin lørdagskveld!

Advertisements