Karolina

by Camilla

20140906_1128525I sommer dro mamma og jeg på et lite lørdagsloppis i et av Hedmarkens mange samfunnshus, og der fant jeg seks asjetter fra Rörstrand. Mønsteret heter Karolina, og ble tegnet av den svenske designeren Christina Campbell i perioden 1966-1972. Tallerkenene så nesten helt nye ut, uten skår eller krakkeleringer, og prisen var 20 kr for alle. Et slikt kupp må jo bare vises frem!

Jeg liker veldig godt Rörstrands design, og samler fra før på Ulrika, også blåmønstret fra 70-tallet. Dessverre er slike serviser sjeldne å finne på loppemarkeder, og jeg har derfor fortsatt bare fire Ulrika tallerkener, like mange som da jeg startet med å samle for fem år siden. Mannen min synes imidlertid det er greit at det går langt mellom hver gang jeg finner nye deler, for vi har jo nok av blåmønstret porselen i kjøkkenskapene fra før (kommer helt an på øyet som ser, spør du meg, haha).

Karolina er for øvrig perfekt til et stykke ristet brød med hjemmelaget solbær- og bringebærsyltetøy. Syltetøyet rørte jeg sammen av de første solbærene fra vår nye busk, veldig koselig å kunne plukke bær i egen hage. Særlig når plukkingen tok meg nøyaktig tre minutter, men vi satser på større avling og mer syltetøy neste år.

Og mens vi er inne på svenske serviser; jeg har også bestemt meg for å samle på serien Blå Eld, nok et gammelt Rörstrand-design. Utrolig flott, bare synd serviset er blitt veldig populært blant samlere, og derfor både dyrt og vanskelig å få tak i. Faktisk har jeg ingen deler av Blå Eld enda, men hvem vet, kanskje det dukker opp et fat på neste loppemarked…?

Advertisements