En rød Kelly-stol

by Camilla

IMG_6s765Denne røde lenestolen er fra min favorittbutikk i Hamar, Gjenbrukshallen. For dere hamarsinger som ikke har vært der enda, har jeg bare én ting å si- dra! Og gled dere. Jeg burde egentlig holde tett om dette, he-he. For her er det supergode priser og godt utvalg- iallfall om en kommer på torsdager ved åpningstid. Nå går jo ikke det til vanlig siden jeg bor og jobber i Oslo, men i sommerferien fikk jeg endelig stått i kø jeg også. Det er ikke til å tro, men det var nesten loppis-tendenser der inne da de endelig låste opp dørene. Med andre ord var det ganske flaks at jeg fikk kloa i denne. Jeg tror det er en Kelly-stol fra Lied Lenestolfabrikk, laget på slutten av 60-tallet, og det er jo i så fall veldig gøy, for frk. Kelly er ganske ettertraktet (og dyr) på retro-stol-markedet. Og mitt eksemplar er i veldig fin stand, verken slitt eller flekkete.
IMG_6760Men så er det fargen på stoffet, da. Jeg er jo ikke så glad i rødt. Rødt passer rett og slett ikke så godt til resten av interiøret, og jeg vurderer derfor å trekke om stolen. Jeg har en del møbelstoffer lignende, for når jeg er på Stoff & Stil på Alnabru, raider jeg alltid tilbudshyllene for restestoffer, og der ligger det i blant noen skikkelige godbiter. Men samtidig er stolen så pent brukt at noen nok vil si det er synd å trekke den om, mange er jo opptatt av å beholde originalstoffet, særlig når det er i god stand. Men jeg må ikke bestemme meg helt enda, for akkurat nå er jeg midt oppi tre andre oppussingsprosjekter, som krever mye tid og energi. Kelly er i mellomtiden blitt kattenes stol, de elsker å ligge i den og sove. Og kattene har som kjent god smak!IMG_6754Gleder meg til å jobbe videre med omtrekking og oppussing av møbler utover høsten. Og kanskje dukker det opp flere prosjekter, nå som loppemarkedsesongen er full gang?!IMG_6761

Advertisements