Et perfekt vitrineskap

by Camilla

BJÖRKSNÄS_bjorkJakten på et ordentlig fint vitrineskap som ikke er for svært og massivt, men heller ikke for lite, i riktig stil og farge, har vart i mange år. Da vi flyttet inn i leiligheten i 2009, gikk vi til innkjøp av et nett, hvitt Ikea-skap, som vi skulle ha «til vi fant noe bedre». Men siden det hvite skapet passet godt inn i den lille stua vår, og i tillegg rommet mesteparten av det vi hadde av glass, vaser osv., tok vi jakten litt med ro. Så giftet vi oss, og fikk flere glass og flere deler til serviset. Vitrineskapet gjorde fortsatt jobben, også da vi flyttet til et stort hus. Men da hadde det for lengst mistet funksjonen som utstillingsskap for pene ting, og var i stedet blitt et lite, fullstappet lager. Hver gang vi har vært i en møbelbutikk, har vi derfor hatt nytt vitrineskap i tankene. Men jeg har ikke funnet et bedre alternativ, før nå. I oktober lanserer Ikea serien Björksnäs, og der er det søren meg et vitrineskap som ser helt perfekt ut, både når det gjelder størrelse og design. Jeg elsker at det er skinnhåndtak! Skapet i vokset bjørk kommer visst nå i høst, mens det etter jul kommer i en sortbeiset utgave. Åh, begge er så fine! Hvilket skal vi velge, tro? Elle melle….
BJÖRKSNÄS_vitrinskåp_svJeg synes det er gøy at Ikea har flere spesial-kolleksjoner og satser litt mer på trender. Pressebildene er veldig fine, selv om det jo ofte er sånn at produktene ser bedre ut på bildene enn i virkeligheten. For eksempel ønsket jeg meg jo alt av Ilse Crawfords Sinnerlig-kolleksjon, men da jeg så produktene på varehuset, ble jeg nesten litt skuffet. Mye fint, altså. Men ikke sånn «må-ha» likevel. For så vidt greit for lommeboka, det eneste som ble med hjem var en mugge til 99 kr, men til gjengjeld var den overraskende fin, da. Men vitrineskapet, det har jeg tro på! Bare å vente…

Advertisements