Roser i blå vase og et bilde

by Camilla

IMG_7350Min favoritt-fargekombo for tiden får du et glimt av her: rosa, blått og messing. Du får også et glimt av bursdagsgaven fra min kjære mann, nemlig bildet av jenta (ytterst til venstre). Han har utrolig god smak og vet så godt hva både jeg liker, hva som er «oss», og hva som passer inn og ikke. Det setter jeg stor pris på. Han hadde tilfeldigvis sett bildet på nettet og tenkt at det var midt i blinken, funnet et lite galleri i NY som både solgte Steve Kims bilder og kunne sende over dammen, og til slutt fått bildet rammet inn hos vår faste rammemaker, Emil Flaten på Grünerløkka. Jeg fikk faktisk enda et bilde av samme kunster, det er ganske annerledes, mer pop art, men fortsatt helt vår stil, og jeg liker det innmari godt. IMG_7314Den blå glassvasen kjøpte jeg for 50 kr på loppis for et par uker siden, og jeg elsker at den er så feminin og fin med roser i. Rosebuketten minner forresten om brudebuketten min, som jeg dessverre måtte kaste da vi flyttet i fjor. Jeg prøvde å tørke den etter bryllupet, men rosene råtnet liksom bort én etter én, til slutt falt de tørre blomsterhodene og bladene bare av stilkene. Da var det ikke lenger så mye å ta vare på. Men heldigvis er det ikke fryktelig vanskelig å gjenskape buketten, siden den også besto av lyserosa roser.IMG_7338Vi giftet oss i Paris, og brudebuketten ble bestilt dagen før bryllupet. Jeg hadde ikke brukt så mye tid på å planlegge hva buketten skulle inneholde, men hadde sett for meg tre vakre, blå hortensiaer. I Paris gikk vi innom den første og beste blomsterbutikken vi fant, ikke langt unna hotellet. Jeg forklarte anledningen, og sa at jeg hadde tenkt på hortensia. Men der tok jeg skikkelig feil. For ifølge den franske blomsterdekoratøren var det komplett umulig å gifte seg med en bukett blå hortensia. Hortensia var ingen bryllupsblomst! Skulle jeg gifte meg i Paris, måtte jeg ha roser i buketten. Da han fikk se bildet av brudekjolen min, ble han enda mer påståelig. Roser! Rosa roser måtte det være! Vi fikk bli med ned på lageret, der vi plukket ut riktig nyanse og størrelse på blomstene. Jeg var ikke så vanskelig å overtale, for roser er jo både klassisk, romantisk og chic. Audun hentet buketten morgenen etter, mens jeg ble sminket og ordnet på håret av to søte, franske jenter, en sminkør og en frisør. Og franske Blomster-Finn hadde så klart helt rett. Min lille rosebukett passet perfekt til brudekjolen, stilen og dagen ellers. Og til Paris, så klart! 312285_10150836036025375_1186640670_n (1)Edit: Nå kan det jo også ha seg sånn at Monsieur i den lille, franske blomsterbutikken midt i Latinerkvarteret, i tykkeste Paris, faktisk ikke hadde friske, blå hortensia som snittblomster på det tidspunktet vi gikk innom for å handle. Og at den egentlige grunnen til mannens hang til roser i buketten rett og slett skyldtes at han samme dag hadde fått inn et stort parti med helt ferske, nydelige blomster. Det, kombinert med et stort salgstalent. Men det kan være det samme.

Advertisements