På hylla

by Camilla

IMG_7141Noen ting får vi (jeg) aldri nok av. Vaser, for eksempel. En av de sist ankomne er denne nydelige i blått glass, og den er superfin med en lav rosebukett i. Når vasen ikke er i bruk, står den i hylla og lyser opp. Og ja, jeg har fargekoordinert bøkene.
IMG_7131Jeg blir ofte spurt om hva jeg ser etter når jeg er på loppemarkeder. Svaret er at jeg som regel ser etter alt mulig rart! I bakhodet har jeg jo en liste over møbler og ting jeg jakter litt ekstra på, men stort sett stikker jeg innom de fleste avdelingene på loppemarkedene, med unntak av bøker og leker. En vet jo aldri hva og hvor det neste kuppet dukker opp, og ofte er det noe helt annet enn en forestiller seg på forhånd. Og det er det som gjør det så gøy! Opp gjennom har jeg for eksempel gjort flere gode kjøp i avdelingene for kunst og bilder. Og da tenker jeg ikke på verdifulle malerier med kjente signaturer, men bilder som jeg faller for, enten på grunn av fargene eller motivet. Et av bildene jeg er veldig glad i, er denne akvarellen av en dame som kler på seg. Det er malt av en fyr ved navn Thorleif Chalmer Hauff i 40-årene (om det var da Thorleif selv var i 40-årene, eller i 1940-årene, vites ikke, men jeg tipper på det siste).
IMG_6081På baksiden står det en hilsen, det er jo litt artig å vite at bildet ble gitt i julegave i 1984. Jeg måtte så klart google navnet på kunstneren, og det kan se ut som om Thorleif ble født i Drøbak i 1894, jobbet litt på sjøen, før han som ung mann reiste over til Amerika. Google nevner ikke noe om hans kunstneriske talent, så jeg går ut i fra at han var en amatørmaler. Men jeg liker bildet godt, og er glad det nå står på hylla vår.
IMG_7156

Advertisements