På kjøkkenet

by Camilla

IMG_7713Her ser dere en liten bit av kjøkkenet vårt. Vi har en slags åpen stue- og kjøkkenløsning, med spisebord i midten. Det er veldig sosialt og hyggelig, samtidig som L-formen på rommet gjør at jeg kan ligge i sofaen uten å måtte se på oppvask og rot på kjøkkenbenken. Og nettopp det var viktig for meg da vi kjøpte hus, for det er jo blitt ganske vanlig med stue og kjøkken i samme rom. Det fine er at vi kan se peisen enten vi sitter her eller der, det er rett og slett veldig koselig. Den peisen tror jeg er et av de beste kjøpene vi har gjort, den varmer så godt og er i bruk nesten hver dag.
IMG_7709Audun er veldig glad i kokebøker, og på hylla ligger et lite utvalg. Det gamle bildet er kjøpt på loppemarked for en tier for mange år siden, og jeg elsker det. «Tålamod» står det nederst på bildet, og det er det fint å bli minnet på i blant, spesielt når blodsukkeret er lavt og det er lenge til middag. Ha ha. Den grønne muggen er fra Ilse Crawford for Ikea, mens bestikket i messing også er fra loppis. Det lå pent og ubrukt i en eske av tre, med Thailand-stempel utenpå. Etterpå har jeg lest at det for noen tiår tilbake visstnok var vanlig å kjøpe med seg sånt bestikk, som souvenir fra det eksotiske Østen. Og i boksen er det kattemat. Det viktigste av alt.
IMG_7723Kjøkkenbenken i skikkelig massiv, mørk eik, var jeg ganske misfornøyd med da vi overtok huset, og det var ikke måte på hvor fort vi skulle skifte den ut. Men etter at vi fikk slipt og lysnet gulvet, og byttet ut de valnøttfargede overskapene med noen hvite, var ikke benkeplata så fæl likevel. Underskapene var heldigvis hvite fra før, og siden kjøkkenet ikke er så gammelt, kjennes det litt unødvendig å bruke mye mer penger på det nå, vi får heller se hva vi gjør om noen år. Benkeplata fikk altså bli. En annen ting jeg hadde veldig lyst til å hive ut da vi flyttet inn, er den gamle blyglassdøra. Døra var umalt, det vil si brun, det var mye brunt treverk i stua og på kjøkkenet, for å si det sånn. Men vi pusset, grunnet og malte, og døra ble ganske mye finere som grå. Så nå kan den få leve litt til også. Jeg er jo tross alt for gjenbruk!

Advertisements