Jul i vårt hus

by Camilla

IMG_8222Det er så koselig med jul i stua! Edelgrana er fra den lokale juletreselgeren, og treet har knapt mistet en eneste barnål, enda det har stått inne siden midten av desember. Sent i høst bestemte vi oss for å ha to juletrær, ett i hver stue. Da kunne jeg pynte treet oppe med litt mer «sober» julepynt, og heller samle all den røde pynten på treet nede. Men et par gamle rosa og blå julekuler ble det likevel plass til, for det er jo fint med litt farger innimellom all den duse pynten i gull, sølv og hvitt.IMG_8226De store kulene har jeg kjøpt på salg etter jul, har fått en fin samling etter hvert. Elsker å kjøpe skikkelig fin julepynt til halv pris! Ellers har jeg også en stor samling gammel julepynt, jeg er så glad i de skjøre, gamle kulene. Har kjøpt noen esker med diverse pynt på loppemarkeder, du vet, sånne brune pappesker som har «julepynt» skrevet på med sprittusj, og som er fulle av nisser, lenker, små fugler etc. Vet liksom aldri hva som er oppi før jeg får sortert innholdet når jeg kommer hjem, og da er det ekstra gøy å finne fine kuler fra 50- 80-tallet.
IMG_8225IMG_8228Denne søte hjertepynten er fra den fineste julebutikken jeg noen gang har vært i, den lå i Sausalito utenfor San Fransisco. Audun og jeg skulle feire jul sammen for første gang det året vi var der, og da kunne jeg ikke motstå turtelduene (eller en hel haug med annen julepynt, for den saks skyld!). Det så koselig å henge opp hjertet, år etter år. IMG_8232IMG_8234Jeg har ikke så mye julepynt fremme i huset ellers, det går mest i svibler, eukalyptus og tente lys. Men dette søte rådyret får hedersplassen på stuebordet.
IMG_8235Nå skal vi bare kose oss og slappe av resten av romjula, og nyte ferien! 

 

Advertisements