Paris, je t’aime!

by Camilla

IMG_8057Én liten uke etter det forferdelige terrorangrepet i Paris i november, var himmelen over Seinen rosa, det var fullmåne og plussgrader, butikkvinduene var pyntet med de flotteste juledekorasjoner, gatene var fulle av turister og politi. Og på fortauskafeene satt folk og drakk kaffe. Nesten akkurat som før.
IMG_8161IMG_8172Vår favorittby. Vi hadde gledet oss lenge til å dra på førjulstur til Paris, men så skjedde det grusomme angrepet, rett før vi skulle reise. Det var vanskelig ikke å bli preget av det som hadde skjedd, og i flere dager vurderte vi det frem og tilbake, skulle vi avbestille turen? Både hotell og flyselskap ga oss mulighet til å booke om. Samtidig er det noe med å reise (seg), og ikke gi opp. Vi bestemte oss for å dra. Selv om det på mange måter føltes feil å besøke Paris så kort tid etter, føltes det også riktig. Det er klart det var en litt spesiell stemning i byen, de fleste tenker vel litt ekstra på så mangt når noe slikt skjer, og det sto både politi og soldater på vakt i gatene. Likevel opplevde vi det som både trygt og fint å være der og se at byen levde som før. Nesten iallfall.IMG_8024Pariserhjul og Eiffeltårn.IMG_8174Jeg elsker å gå langs Seinen, det er så mange vakre broer og bygninger å se på. Spesielt fint var det i skumringen.
IMG_8088Novembersol og blå himmel over Jardin du Luxembourg. Ved denne fontenen tok vi bryllupsbildene våre da vi giftet oss i Paris i 2011, og vi rusler alltid gjennom den vakre parken når vi er i byen.
IMG_8096Blomster. Og politi.IMG_8130Audun i Montmartre. Så klart måtte vi innom en vintagebutikk. Eller tre.
IMG_8111IMG_8129Sacre Coeur.
IMG_7998Vårstemning.IMG_7944Printemps’ utstillingsvinduer hadde de fineste juledekorasjonene jeg noen gang har sett.
IMG_7991Fantastisk utsikt på toppen av Printemps.
IMG_8119Godt nyttår, alle sammen!
IMG_8158

Advertisements