Eureka!

by Camilla

IMG_6796Sånn ser jeg ut når jeg ligger på sofaen, mens tusen ideer bare ramler ned i hodet mitt.

Du vet to ukers juleferie går mot slutten når alle de gode ideene plutselig dukker opp. Det er mye lettere å være kreativ når hjernen slapper av og du ikke trenger å tenke på så mye annet. Dette skjer riktignok (og dessverre) ikke med en gang du har fri. Hos meg inntreffer det alltid når det nærmer seg ferieslutt. Når alt som skal bakes, ryddes, vaskes, handles inn, fikses og ordnes er gjort, når kurven med skittentøy er helt tom og det ikke finnes et støvkorn til på hylla, fordi du har vasket alle klærne og tørket alt støvet tidligere i ferien. Faktisk opptil flere ganger. Når alle gjestene har kommet, spist, sovet og reist igjen, når du har snudd døgnet og vært oppe til klokka 3 hver natt og sovet til 12 hver morgen, når du har gått sminkeløs i ny pysj (julegave) i flere dager, og liggi så lenge på sofaen og lest blader at du har fått vondt i ryggen. Når du har sett hele sesong 2 av Fargo på under to dager. Når du har kommet til det punktet der du som barn ville begynt å kjede deg. Skikkelig. Da dukker de opp.

De gode ideene dukker opp når du står i dusjen og skyller ut balsam fra håret. Når du smører på brødskiva om morgenen. Når du drikker dagens femte kopp med kaffe og spiser de siste smulene fra julekakefatet. Når du ikke har flere blader igjen å lese. Når du ikke har mer å rydde, vaske, bake, fikse, ordne. Når du har endelig har fått slappet av og sovet og føler deg våken. Når du har snudd døgnrytmen til en som faktisk passer deg. Når stressnivået er så lavt som det kan bli i løpet av en helt vanlig juleferie (sånn helt på tampen av den, iallfall). Da dukker de opp.

Og da er det så gøy! Plutselig føler jeg meg som Petter Smart. Jeg har masse overskudd og energi, og vil bare gå i gang umiddelbart! Spørsmålet er bare hva og hvor jeg skal starte?

Så kommer jeg på at det er den siste feriedagen. I morgen må jeg opp kl 7. Hverdagen kaller, og jeg kommer til å være en zombie allerede ved middagstider, så smart er det å snu døgnet.

Men ideene, og lysten til å iverksette dem, vil jeg ta med meg inn i det nye året. Hvem vet, kanskje jeg klarer å gjennomføre dem også? Det er jo påskeferie snart…

Advertisements