Innredning av kjellerstua

by Camilla

IMG_8375TV-stue. Kontor. Oppbevaringsrom. Hobbyrom. Stua nede skal romme mange funksjoner og møbler, noe som stiller krav til innredningen. Det høres jo enkelt ut, men det er faktisk litt komplisert å innrede et rom på 44 kvadrat, uten at det ser tomt, overlesset, rotete eller helt tilfeldig ut. Vi vil jo at resultatet skal være både stilig og praktisk. Et stort og åpent rom har godt av å bli inndelt i soner ved hjelp av gulvtepper, vegger i ulike farger, hyller osv. Selve møbleringen har vi tatt litt etter litt, og nå er jeg blitt ganske fornøyd med resultatet. For jeg innrømmer at jeg synes det har vært vanskelig å få det både fint, koselig og personlig her nede. I og med at det er begrenset med dagslys i kjelleretasjen, er det for så vidt greit med hvite vegger, men jeg synes det blir litt hardt og kaldt med de hvite veggene mot de lysegrå gulvflisene. Generelt er jeg ikke så fan av fliser i slike store rom, jeg skulle ønske det var lys 1-stavsparkett i stedet, det ville gjort rommet lunere og litt mer personlig. Jeg tenker fortsatt på å male veggene med St. Pauls blå eller Deco Blue, men er redd det blir litt mørkt… får nesten bare prøvemale først og se. Uansett, her er et par nye bilder fra kjellerstua, sofaen Svanette har dere sett før, den trakk jeg om i høst. I tillegg har vi fått hengt opp et par bilder til. Mye av interiøret her er kjøpt brukt, og så kombinerer jeg med nye, rimelige tekstiler som gulvteppe fra Ikea, puter fra H&M Home, Åhlens osv. Grønne planter er også et must. IMG_8371Ved siden av dagsengen står det tre settbord i teak, som igjen står ved siden av dette sminkebordet fra Østfold & Rakkestad møbelfabrikk. Over henger et silketrykk jeg fant på loppis i høst, det heter Black Lady og er laget av den norske kunstneren Dagfinn Knudsen. Skikkelig 80-tallsstil over dama, men det er bare fint, det bryter litt med retrostilen. Stolen i sort skai er også et kupp fra et av høstens loppemarkeder, den er produsert hos Dokka møbler på 60-tallet og er i så fin stand. Pleddet over stolen er et stort stykke ullboucle-stoff, som jeg rasket med meg fra restebordet hos Stoff & Stil. Ellers må jeg nevne at selv om vi har en del gamle midcentury-møbler, er det ikke sånn at jeg hiver meg over all teak jeg kommer over, møbelet må ha det lille ekstra for å få bli med hjem (tro det eller ei, he he!). Retrostilen i glade 60- og 70-tallsfarger og mønstre er ikke noe for meg. Derfor prøver jeg å holde retrostilen her hjemme bitte litt mer sober (og der fikk jeg jammen lurt inn det nye, trendy interiør-ordet! ;).

Advertisements