Plantefeber

by Camilla

IMG_8342Jeg drømmer om vår, og forrige uke handlet jeg inn nye, grønne planter (og blomsterpotter) for en tusenlapp. Jeg kunne like gjerne kasta pengene i do. For nå har den ene planten etter den andre tatt kvelden, enda jeg har sjekka hvordan de har hatt det nesten hver dag. Plantene er jo skikkelige divaer! Enten trekker det for mye ved vinduet, det er for varmt ved ovnen, det er for mørkt i gangen og for kaldt i kjellerstua. Ja, men sånn er det faktisk å bo i dette landet, take it or leave it! Og nå har de altså valgt det siste. Navnet dronningpalme passer for øvrig godt til planten på bildet over, skikkelig vanskelig å ha i hus, enda den ifølge reklamen skal «tåle mye, også å «glemmes» en periode.» Vel.

Jeg tror imidlertid et par av plantene brygget på noe før de flyttet inn hit, for allerede dagen etter hang de med hodet. Eventuelt tålte de ikke transporten hjem i bil. Jeg skulle jo så klart ha dratt tilbake til Plantasjen for å klage, men så glemte jeg det, kombinert med at jeg ikke orka å gå ut i sprengkulda. I tillegg kjøpte jeg tre tulipanbuketter på Ikea, de viste seg å inneholde hver sin lille koloni med bananfluer som satt og koste seg inni bladene/stilken. Æsj.IMG_8380Tulipanene er derfor kastet for lengst. Men den grønne smaragdpalmen har jeg et godt forhold til. Den trenger lite vann og sollys, og trives uansett hvor den står i huset. Derfor har jeg flere slike, rett og slett en idiotsikker plante. Blomsterpotta er tysk etterkrigskeramikk med kul dip dye-effekt, kjøpt på Fretex. Trillebordet er fra loppis.

Heldigvis trives også azaleaen jeg kjøpte før jul, og vindusbladene vokser stadig, selv under det som jo må kalles karrige kår. De siste ukene har det nemlig vært -17 grader ute og +17 inne, når vi ikke er hjemme og våkne og kan fyre i peisen. Men jeg gir ikke opp. Nå er det snart helg, og dagene blir enda noen sekunder lengre og lysere. Jeg har jo også egentlig litt grønne fingre, i blant, iallfall. Og jeg drømmer fortsatt om vår og nye, friske blomster til helga. Får se om jeg finner en kaktus, kanskje?

Advertisements