Olala!

by Camilla

IMG_8w687En nyoppusset Ola-pult i bøk flyttet nylig inn på det blå rommet. Pulten er mammas gamle, ved denne satt hun og gjorde lekser og tegnet da hun var liten, så det er veldig koselig, og ikke minst på tide, at dette stilige møbelet får komme frem i lyset igjen. De siste årene har nemlig skrivebordet stått nedstøvet innerst i kjelleren til foreldrene mine, og det så nokså bedrøvelig ut med masse hakk og rester av gamle klistremerker. Og det er jo for galt når det er snakk om et så flott, norskprodusert møbel-ikon, bare se på form og design! Olapulten er tegnet av John Texmon for Blindheim Møbelfabrikk på 50-tallet, og ble veldig populær da den kom i salg. Det ble også produsert en litt mer feminin variant, som het Kari-pulten.IMG_6749Sånn så Ola-pulten ut før jeg gikk i gang med slipemaskin og pussekloss for å få vekk den gamle, gulnede lakken med alle hakkene. Audun malte deretter skuffene og veggen bak med fargen Byge, en litt mørkeblå-grå nyanse. Den passet veldig godt, og er på mange måter nokså lik den originale, litt skitne 50-talls blåfargen. Vi har ikke lakket opp igjen pulten, da det lyse treverket er så fint mot det blå. Men nå skal jo pulten stå mest til pynt, så selv om lakk gjør treet mer motstandsdyktig, vinner design over det praktiske denne gangen.IMG_5206Da jeg spurte om å få låne Ola-pulten i sommer, gjorde mamma og jeg en avtale: hun fikk låne den gamle professor-stolen av oss (på bildet over), mens jeg fikk pusse opp og låne Ola-pulten hennes. Det er gøy å kunne byttelåne møbler og interiør, for det hender jo at en går lei av det en har, eller har kjøpt noe nytt og ikke har plass til alt. Men også fordi ting i blant passer enda bedre hos noen andre. Lenestolen kjøpte jeg på loppis for et par hundrelapper, i mine øyne et ordentlig kupp Den er produsert på 50-tallet av en britisk lenestolprodusent, men ble litt for mørk og tung i stilen da vi flyttet til atriumhuset vårt. Og selv om det var Valdemars yndlingsstol, passer den så mye bedre på mammas superkoselige bibliotek. Trekantbordet (også på bildet over) har fulgt meg siden 2002, da det ble kjøpt på loppis for en 50-lapp. Men dette bordet kommer jeg aldri til å skille meg av med eller låne bort, jeg er så innmari glad i det, bordet er jo så lett å møblere med.
IMG_8678Ola-pulten skled rett inn hos oss, he-he. 😉 Apotekkrukkene, håndlampen og den sorte vasen fra Graveren keramikk er fra ulike bruktbutikker, mens de to bildene over pulten er kjøpt på loppis og rammet inn på nytt.

Advertisements