Teselskap

by Camilla

IMG_8641Jeg liker Rörstrand. De har laget så innmari mange fine serviser, bare se på denne tekannen, for eksempel. Den tilhører serien Fokus, som ble designet av Carl Harry Stålhane, en legendarisk, svensk keramiker, på 70-tallet. Mønsteret i gult, brunt og rust er håndmalt, og tekannen lyser virkelig opp på kjøkkenbordet. De olivengrønne frokosttallerkenene er en del av serviset Vieta, også designet av CH Stålhane, produsert i perioden 1964-77. Dette har jeg jo fortalt om tidligere, men fra før samler jeg på de blåmønstrete Rörstrand-servisene Ulrika, Karolina, Mamsell og Koka Blå. Siden jeg har såpass få deler av hvert servise, er det jo fint at de ulike mønstrene passer bra sammen, alle har omtrent den samme blåfargen. Og nå står også flere frokosttallerkener av mørkegrønne Vieta på listen, så her er det bare å ha øynene med seg når loppemarkedsesongen starter igjen i slutten av mars. Jeg blir neppe alene om å lete, for Rörstrand-servisene er blitt veldig populære og har økt mye i pris de siste par årene, dessverre, men forståelig!

Advertisements