Ommøblering

by Camilla

IMG_8961Rosa vegg? Ja, takk!

I påsken har jeg lest cirka hundre interiørblader. Og blitt inspirert sikkert tusen ganger. Det har resultert i ommøblering og en lang ønskeliste. På den ene siden fører nilesing av blader til masse inspirasjon og gode ideer, som jeg får lyst til å teste ut umiddelbart. På den andre siden kan jeg plutselig se på hjemmet og interiøret vårt med nye øyne- og ja, jeg innrømmer det, et litt misfornøyd blikk. For det jeg var så fornøyd med senest i stad, er plutselig ikke like stilig og gjennomført som i magasinene. Jo visst, vi har det fint vi, dette er vår stil, personlig og alt det der, men er det ikke liksom litt… kjedelig? Jeg ser jo dette hver eneste dag! Jeg vet det er skikkelig dumt å tenke sånn, både overfladisk og kjipt, ingen vil vel være en del av kjøp og kast-samfunnet. Men samtidig er det gøy å bli motivert. Tenke nytt! Jeg begynner å planlegge: hvis vi bare hiver ut det gamle sofabordet nede i tv-stua, og den vonde Ikea-lenestolen, som kun blir brukt av Valdemar, for ikke å snakke om spisebordet vårt, det har jo verken riktig størrelse, farge eller design, og hvis vi bare skifter ut kjøkkenbenken samtidig, eller i det minste sliper og beiser den grå, jeg har jo aldri likt den kjøkkenbenken, men i og med at vi ikke skal pusse opp kjøkkenet med det første, har jeg prøvd å lukke øynene for den siden vi flyttet inn, så hvis vi bare… Og mens jeg planlegger, ser jeg den grelle markiseduken flagre med slitte frynser i vinden ute på terrassen, gud, så stygt det er med falmede striper i brunt og gult. Heldigvis er ny markiseduk bankers, den har vi allerede bestemt oss for å bytte i løpet av våren. Må bare finne riktig farge. Mørkeblå, kanskje? Eller grå? Hm, når vi snakker om terrassen, vi trenger faktisk en hagesofa også, ønsker meg den i bambus fra Tine K, men synes den er litt for dyr, kanskje noen selger sin på Finn.no? Hvis vi bare… Åh! Jeg løper rundt fra rom til rom, bytter om på puter og tepper, flytter på vaser, stoler, bilder, lamper og annet dill. Ser samtidig at Perle har klort opp hele baksiden på den rosa stolen, som jeg egenhendig har trekt om, så den settes på et annet rom der den kanskje er litt mindre utsatt for skarpe katteklør. Og i mellomtiden sjekker jeg Finn og Blocket etter kupp, samtidig som jeg lurer på hvilken pris jeg kan ta for de møblene jeg vil bytte ut.IMG_8963Kjekk snekker. 

-Du husker at vi også har hatt hjemmet vårt i et interiørblad, ikke sant? sier min kjære mann, men det hører jeg ikke, for jeg tenker i stedet på at jeg vil male den ene stueveggen med Nancy’s Blushes fra Farrow & Ball, for herregud, så sykt fin den rosafargen er på cover av nyeste Elle Decoration. Rosa stuevegg blir blankt nedstemt. -Ikke snakk om, sier min mann, selv om han har arbeidsklærne på. Han har brukt hele påsken på å skifte ut de gamle, hvitmalte 3-speils furudørene inne i huset med noen som verken har kvistmerker, avskallet maling eller snirklede messinghåndtak. Dørene er spesialbestilt i klassisk hvit, og har fått dørhåndtak i matt krom. Det blir skikkelig fint. Han er skikkelig flink. I stua blir den originale blyglassdøra, som vi malte grå i fjor, byttet ut med en stilren glassdør, som verken klirrer eller slipper ut like mye varme som den gamle. Mannen min river og snekrer, og legger knapt merke til putene som flyr fra den ene sofaen til den andre.

Men. Det er et men. For i det vi bytter ut den gamle blyglassdøra, må vi gjøre en rekke andre grep. Som koster mer penger enn et malingsspann og en brukt hagesofa, for å si det sånn. Den bitte lille gangen må få nye vegger og gulv. Ytterdøra til terrassen må skiftes, for den er helt morken. Samtidig må vi bytte de trekkfulle stuevinduene fra 1967 (dette er ikke et helt nytt prosjekt, altså, nye vinduer (og dører) har stått på lista siden vi flyttet inn) og da benytter vi anledningen til å få etterisolert stueveggen i samme slengen. Siden vi kommer til å trenge en elektriker, kan han/hun like godt oppgradere sikringsskapet også, så vi blir kvitt de gamle skrusikringene.

Jeg er  jo egentlig kjempefornøyd med innredningen og huset vårt. Får bare lyst til å ommøblere litt i blant, ikke sant?! 

Jeg legger fra meg interiørbladene. Krysser ut liksom-handlelistene jeg har i nettbutikkene. Rosa stuevegg, du liksom. Kommer på at jeg har noen rosa puter liggende i sofaen nede. De får duge.

Og dermed er jeg i gang igjen.

Advertisements